Inez Timmer

Theater

Samenvatting

Biografie Inez Timmer.

"Het mooiste komt nog!"

Inez Timmer studeerde Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Leeuwarden maar haar ware passie was altijd al het theater. In 1987 werd Inez toegelaten aan het Conservatorium voor lichte muziek (jazz) in Hilversum. In 1992, direct na het voltooien van haar opleiding als jazzzangeres en zangdocente, kreeg ze een engagement in de musical „Cyrano de Bergerac“ (Joop van den Ende), daarna volgden nog ca 30 musicals waaronder „Phantom of the Opera“, „Elisabeth“, „Beauty and the Beast“, „Les Misérables“, „Klokkenluider van Notre Dame“, „Fame“, „Anatevka“ „My fair Lady“ „Show Boat“ en „Junglebook“. In 2014 vertolkte Inez de rol van Miss Daisy in „Driving Miss Daisy“ en in 2015 speelde ze een hoofdrol in „Kalender Girls“. De solovoorstelling „Op alle Fronten“ werd in 2016 beloond met 5 sterren.
Deze veelzijdige artieste wisselt snel en lichtvoetig tussen comedy en drama, schrijft haar eigen voorstellingen, is productief en creatief, sleepte met haar vertolking van Mme Armfeldt in "A Little Night Music" een productie van de Nederlandse Reisopera, een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht. In 2019 haalde Inez de halve finale van The Voice Senior en in 2021 won ze de vakjuryprijs en de publieksprijs in het DeLaMar theater. (Ouderensongfestival)

Maar het mooiste komt nog: "BAAS GIELE TAKSY" Inez Timmer sjongt Joni Mitchell. 28-01-2022 De Harmonie Leeuwarden. Theaterconcert.

www.theaterineziatief.nl
www.ineztimmer.de

Impressies

Titel: Mademoiselle Chanel
Titel: Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber
Titel: BAAS GIELE TAKSY
Titel: Mijn schitterende scheiding