Johran Koning

Schilderen, Textielkunst
Beeldende kunst
Adres Houtwal, 2, 9243KC, Bakkeveen

Samenvatting

Ik schilder (zelf)portretten, collages en werk in toenemende mate met textiel. Bijna altijd staat de mens centraal. Wat ik verbeeld is herkenbaar, figuratief. Ik verwerk graag oude stoffen, die zijn voor mij direct verbonden met dat gevoel van nostalgie, het verlies, de hang naar wat was. In mijn werk verbeeld ik de schaduwkanten van het leven die we zo vaak geneigd zijn te verstoppen. Subthema's in mijn werk zijn bijvoorbeeld dementie, nostalgie, verloren liefdes, trieste herinneringen.
Ik schuw de emotie niet, daar gaat mijn werk tenslotte vaak over. Het mag schuren, of confronteren. En het mag mooi zijn. En vaak ook, juist met dit thema, met humor.
Ik ben 1e-graads docent en heb veel pedagogisch/didactische ervaring met menig doelgroep. Mijn lessen en workshops bieden afwisseling en een vrolijke sfeer waarin iedere deelnemer tot zijn recht komt.
Werken in opdracht doe ik heel graag. Met mijn theaterachtergrond ontwerp ik met enthousiasme decors en kostuums. Ook als coach pas ik graag creatieve werkvormen toe.