Maaike Hogerhuis

textiel, interdisciplinair
Beeldende kunst

Samenvatting

Ik maak kunstobjecten van karton en koperdraad. Ik kies voor dit materiaal omdat ik mij hiermee goed kan uitrukken en het voor mij heel natuurlijk voelt om met deze materialen te werken. Ik geef kartonnen dozen een nieuw leven. Het gebruikmaken van deze gerecyclede grondstof geeft beperkingen maar biedt ook kansen.

Het weglaten en toevoegen van materialen heeft een verrassend effect. Ook het doorbreken van de fabrieksmatige afstand tussen de ribbels met een dwarse ingreep zorgt voor spannende resultaten.

Sinds enkele jaren heb ik het weven weer opgepakt. Ik maak hiermee ruimtelijke objecten van geweven koperdraad. Daarnaast verwerk ik geweven koperdraad in mijn wandobjecten van karton.

De natuurlijke materialen en de speciale technieken zijn de uitgangspunten van mijn werk. De kracht van het werk zit`m in het overstijgen van de banaliteit van het materiaal.

Mijn werk bestaat uit strakke ordening van lijnen, vlakken, ritme en herhaling. Daarmee maak ik organische- en geometrische vormen die stilte, kwetsbaarheid, kracht en ruimtelijkheid uitdrukken. Dit reflecteert zich in stedelijkheid en landschappelijkheid.

De inspiratie voor mijn werk haal ik uit alles wat zich aandient in mijn leven. De eenvoud van de materialen en de soberheid van de kleuren maken mijn werk subtiel en organisch.

Impressies

Titel: zonder titel
Afmetingen: 50/50 cm
Titel: zonder titel
Afmetingen: 30/30 cm
Titel: zelfportret
Afmetingen: 2x 40/40 cm
Titel: de stille stad
Afmetingen: 80/50 cm