Nynke-Rixt Jukema

Architect, Ruimtelijk ontwerper, Interieurarchitect, Interieurontwerper, Ontwerper openbare ruimte
Vormgeving
Woonplaats Goutum/Svendborg

Samenvatting

Nynke-Rixt Jukema is geboren en getogen op een boerderij aan de Waddenkust. Na haar studie aan de technische universiteit in Delft is ze in 2006 haar eigen bureau begonnen. Ze is gespecialiseerd in de environmental design. Opdrachtgevers met complexe en kwetsbare vraagstukken weten haar te vinden. Met haar gedegen netwerk werkt ze aan zowel gebiedstransformaties als kleine verhalende opdrachten. Daarbij is open communicatie en goed luisteren van essentieel belang. Luisteren naar de historie van de plek, naar de schoonheid van de omgeving, naar de bewoners en de toekomstige gebruikers. Bij iedere opdracht graaft ze diep.

De uitdaging is het vatten, bundelen en versterken van bestaande kwaliteiten, zodat het ontwerp invloed heeft op de bewustwording, beleving en betrokkenheid van mensen bij hun omgeving. Deze transitie leidt zelfs soms tot nieuw beleid.

In de afgelopen jaren heeft ze prachtig portfolio op kunnen bouwen en mooie prijzen mogen winnen. Daarnaast heeft ze zich zowel nationaal als internationaal ingezet voor het behoud van de stilte en duisternis. Sinds 2023 is ze deels werkzaam en woonachtig in Svendborg, Denemarken.

Impressies

Titel: Yin Yang
Jaar: 2022
Titel: Skûltjes Bûtefjild
Jaar: 2021
Titel: Bank van de nieuwe werkelijkheid
Jaar: 2020
Titel: Zwaluwhaven
Jaar: 2018
Titel: Badhuus
Jaar: 2019
Titel: Het Baken
Jaar: 2021
Titel: Bierkaai
Jaar: 2013
Titel: Natuerhúske
Jaar: 2021
Titel: Station Harlingen
Jaar: 2019
Titel: Vleermuistil
Jaar: 2016