Sigrid Hamelink

Beeldhouwen, Film, Fotografie, Installaties, Interdisciplinaire kunst, Omgevingskunst - publieke ruimte, Performances / sociale interactie, Tekenen, Monumentale kunst, Keramiek
Beeldende kunst

Samenvatting

Ik ben een beeldend kunstenaar die graag op bijzondere locaties werkt. Ik maak installaties, waarbij de specifieke eigenschappen en mogelijkheden van een plek vertrekpunt zijn.
Mijn projecten hebben de relatie van de mens met de omgeving geregeld tot onderwerp. Daarin onderzoek ik de beleving van ruimte en tijd .
Mijn eerste grote installatie maakte ik voor het Oerolfestival in 2001. Daarna volgden projecten door het hele land voor kunstmanifestaties in de natuur.
Ik betrekt graag groepen mensen bij mijn projecten. In 2011 realiseerde ik op Ameland met 400 schoolkinderen een object bestaande uit gejut materiaal, dat “Schoonschip” heette, een groot “schip” van 11 meter lang en 5 meter hoog.
Op dit moment ben ik bezig met fragiele installaties van porselein waarop ik licht projecteer. Ook hierin zijn de relatie met de omgeving, de beleving van de natuur en het moment belangrijk uitgangspunten.
Ook maak ik kleinere werken van keramiek, die ik exposeer en verkoop.
U vindt mijn activiteiten en CV op mijn website.