Siska Bos

Boekkunst, Grafisch ontwerper
Vormgeving

Samenvatting

Diversiteit aan grafische kunstobjecten 

Siska Bos studeerde in 1995 met lof af aan de kunstacademie in Kampen als grafisch ontwerper. Ruim 24 jaar voert ze als zelfstandig ondernemer grafische opdrachten uit. Het prachtige werk veranderde in die tijd van handwerk naar computerwerk. Het ambacht, het werken met de handen, blijft echter voor Siska essentieel.

Belangrijker dan het eindresultaat is voor Siska het creëren zelf, het proces. Ze vindt het ontspannend, wordt er blij van en het geeft haar een goed en voldaan gevoel om wat te creëren, om dingen te maken die er nog niet zijn. “Het is een ontdekkingstocht die jezelf ook keer op keer verrast en verwondert”, zegt ze vol enthousiasme.

Wat opvalt is dat de natuur als een rode draad door haar werk loopt. De objecten met droogbloemen en van handgeschept papier uit planten laten dat zien. Maar ook in de dessin-ontwerpen is de natuur terug te vinden. Siska heeft zich in haar werkzame carrière een groot aantal technieken eigen gemaakt, die ten grondslag liggen aan het gestalte geven van een diversiteit van kunstobjecten.

Impressies

Titel: Handgemaakte notitieboekjes van hergebruikt papier in een omslag met eigen dessin-ontwerp.
Jaar: 2023
Titel: nieuwsbrief voor Landschapsbeheer Flevoland
Jaar: 3x per jaar
Titel: Buitengewoon
Jaar: 2020
Titel: Wiis
Jaar: 2011
Titel: Huisstijl en bewegwijzering Wandelnetwerk Fryslân
Jaar: 2009