Suzan Bosch

installatiekunst, performance
Beeldende kunst

Samenvatting

Ik werk met natuurlijke inkten, vilt, handgeschept papier en ecoprint.  Mijn technieken kenmerken zich door ambachtelijkheid, traagheid en inefficiëntie. Dit doe ik om mensen te helpen nieuwe verbindingen te maken: met de natuur, met zichzelf, en met elkaar.

Je zou net zo goed kunnen zeggen dat ik tijd maak. Als Connecting Artist ontwerp ik onthaastende artistieke ontmoetingen voor gemeenschappen. Dat wordt ook wel  Community Art genoemd. Hiermee wil ik mensen meenemen in de kunst van het laten ontstaan: sociale vernieuwing met natuurkunst als ingang.

Hoe ziet dat er dan in de praktijk uit? Ik ontwerp kunstprojecten waarvoor ik materialen gebruik uit de natuurlijke omgeving van mijn opdrachtgevers. Dat kan een permanente installatie zijn, maar ook een tijdelijke performance of creatieve sessie, bijvoorbeeld als onderdeel van een congres of festival. Altijd met natuurlijke of circulaire materialen. Waar gewenst laat ik deelnemers meemaken aan het eindresultaat, en dat kan op allerlei manieren. Ik werk ook met poëzie, in zowel Nederlands als Frysk.

Neem gerust contact oo als je vragen hebt!

Voor groepen en met open inschrijving verzorg ik op de natuur geïnspireerde craftfulnessdagen, inspiratiewerkplaatsen en retraites.

Impressies

Titel: Langstme yn glês (poëzie op print van botanische inkt)
Jaar: 2022
Afmetingen: A4
Titel: Ús goud (handgeschept graspapier en bladgoud, detail)
Jaar: 2024
Afmetingen: 30x70cm
Titel: Zonder titel, community art circulair viltwerk in Rottevalle
Jaar: 2022
Afmetingen: Drieluik, 70x 50
Titel: Ecoprint (deail)
Jaar: 2024
Afmetingen: 35x45 cm
Titel: Botanische inkt (detail)
Jaar: 2024
Afmetingen: Nvt
Titel: Zonder titel (viltwerk met plantpapier, zijdevezel en ecoprint op katoen, detail)
Jaar: 2021
Afmetingen: 130x50