18 mei 2021

Succesvolle webinars WBTR voor verenigingen en stichtingen

Amateurkunst Nieuws

Bekijk hier het webinar
Bekijk hier het stappenplan

Afgelopen tijd organiseerden Doarpswurk, Keunstwurk en Sport Fryslân vier webinars over de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Besturen van verenigingen en stichtingen moeten per 1 juli 2021 voldoen aan deze wettelijke verplichtingen. Met de webinars zijn verenigingen en stichtingen op de hoogte gebracht van wat de wet inhoudt, wat er verandert en welke stappen ze moeten ondernemen om aan de wet te voldoen.

Notaris Heidi Harmsma uit Joure maakte 360 bestuursleden wegwijs in de wereld van de WBTR. Dit is voor bestuursleden van belang, omdat er vanaf 1 juli sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Zoals op wbtr.nl te lezen is, is de WBTR bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. In het kort gaat het over de volgende punten:

  • Positie en plichten bestuursleden en toezichthouders.
  • De aansprakelijkheid van bestuursleden en toezichthouders.
  • Financieel beleid en goedkeuring van uitgaven.
  • Regels omtrent belangenverstrengeling.
  • Procedures bij grote uitgaven of investeringen.

Vanuit Sport Fryslân, Keunstwurk en Doarpswurk willen we besturen goed voorbereiden op de WBTR en de veranderingen die de wet met zich meebrengt. Met de webinars hebben we veel verenigingen en stichtingen bereikt. Natuurlijk begrijpen we het als er nog vragen over de nieuwe wet bestaan. Schroom niet om contact op te nemen met Sport Fryslân, Doarpswurk of Keunstwurk.