05 juni 2024

Terugblik inspiratiesessie verlengde schooldag

Educatie PO Nieuws

Op donderdag 30 mei organiseerde Méér Muziek in de Klas bij Keunstwurk een inspiratiesessie over de verlengde schooldag. 50 schooldirecteuren, lCC’ers, medewerkers van kinderopvangorganisaties en kunstvakdocenten waren erbij.

Wat is een verlengde schooldag?
Op een verlengde schooldag (ook wel rijke schooldag) biedt de school, naast de reguliere lesstof, extra activiteiten aan. Dit gebeurt voornamelijk buiten schooltijd. Denk aan culturele activiteiten, sport of huiswerkbegeleiding, om de kansen van leerlingen te vergroten.

Karim Amghar: ‘Wie kansenongelijkheid wil aanpakken, begint bij het onderwijs’

Terugblik inspiratiesessie
Presentator Karim Amghar vertelde waarom hij strijdt voor gelijke kansen. Onderzoeker Frank Studulski gaf tips voor een verlengde schooldag. Panelleden uit Fryslân Yildou de Boer, Trynke Mulder, Anneke van der Heide en Kees Dekker deelden hun ervaringen met de verlengde schooldag. Veranderkundige Joyce van der Niet ging met de aanwezigen aan de slag met de effectuation methode.

Lees hier het verslag van de inspiratiesessie

Wil je meer weten of aan de slag?
Wil je aan de slag met de verlengde schooldag. Op deze pagina staan praktische tips en concrete handvatten voor jouw school of voor de school in jouw omgeving.  Je vindt er de presentatie van Karim Amghar, de tips van Frank Studulski en meer informatie over de effectuation methode van Joyce van der Niet. Ook vind je er nog meer inspirerende voorbeelden van Flagshipscholen.

Procesbegeleider
Nieske Ketelaar van Keunstwurk is procesbegeleider School en Omgeving vanuit Méér Muziek in de Klas. Samen met de cultuurverbinders van Keunstwurk gaat zij met 4 scholen in 3 regio’s onderzoeken hoe zij een verlengde schooldag kunnen starten.

Zijn er interessante initiatieven, kennis en plannen die je met haar wil delen? Mail haar op N.ketelaar@keunstwurk.nl!

Foto’s: Titus van ’t Veer

Meer weten?