16 februari 2024

Theateradviseur Luuk Eisema met pensioen

Amateurkunst Theater Nieuws

Na meer dan 25 jaar bij Keunstwurk gewerkt te hebben heeft Luuk Eisema besloten met pensioen te gaan. In zijn carrière heeft hij een grote bijdrage geleverd aan (amateur)theater in Fryslân. Waarbij hij heeft samengewerkt met ontzettend veel regisseurs, spelers, bestuursleden, collega’s en professionals.

Als adviseur was Luuk betrokken bij vele projecten van Keunstwurk op het gebied van theater. Vaak met een nadrukkelijk sociaal-maatschappelijk karakter. Zoals het project Grize Lok, waar vanuit een eigen methodiek theatervoorstellingen werden gemaakt met en door ouderen. En als coördinator van de regieopleiding voor het amateurtheater heeft Luuk maar liefst 18 lichtingen nieuwe regisseurs begeleid richting het Fryske amateurveld. Zelf regisseerde Luuk meer dan 27 voorstellingen in Fryslân.

Met een schat aan ervaring en herinneringen kijkt Luuk terug op zijn tijd bij Keunstwurk en in het Friese theaterlandschap. Hoewel zijn formele betrokkenheid eindigt, blijft hij actief als regisseur, presentatiecoach en docent, in Fryslân en daarbuiten.

Douwe Zeldenrust (directeur-bestuurder van Keunstwurk): “Voor Luuk begint een volgende akte, waarin hij nieuwe uitdagingen en kansen zal verkennen. We bedanken Luuk voor zijn toewijding en bijdrage aan (amateur)theater in Fryslân en wensen hem alle goeds voor zijn pensioen en toekomstige klussen”.