27 juni 2024

Vooraankondiging Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving 2024

Kunstenaars & Makers Nieuws
Foto: De expositie van de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving 2021

Keunstwurk en Provincie Fryslân kondigen bij deze aan dat de inschrijving voor de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving 2024 binnenkort wordt geopend. Deze prestigieuze provinciale prijs richt zich op alle ontwerpers en vormgevers en heeft als doel het stimuleren van het vormgeversklimaat in Fryslân. De provincie Fryslân wil met deze prijs de belangstelling voor vormgeving verder vergroten en de belangrijke rol van ontwerpers in onze maatschappij benadrukken.

Over de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving

De Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving wordt sinds 2001 één keer in de twee jaar uitgereikt. De prijs is vernoemd naar Hans Vredeman de Vries, een vooraanstaande architect, planoloog, tekenaar en kunstenaar uit Leeuwarden, bekend als grondlegger van de Antwerpse Renaissancestijl. Deze prijs zet het ontwerpproces, de waarde en relevantie voor de gebruiker en de maatschappij centraal.

Procedure

Alle disciplines van ontwerpen en vormgeving komen in aanmerking voor de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving. Ontwerpers kunnen zichzelf aanmelden via Keunstwurk, mits de opdrachtgever of ontwerper in Fryslân gevestigd is. Vanwege de coronapandemie mogen inzendingen ditmaal uit drie jaartallen komen, namelijk 2021, 2022 en 2023. Een adviescommissie nomineert de inzendingen en draagt een prijswinnaar voor aan Gedeputeerde Staten.

De winnaar van de Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 5000,-. Daarnaast worden er vijf eervolle vermeldingen benoemd welke elk een bedrag van € 500,- ontvangen.

Informatie en Deelname

Houd de website van Keunstwurk en onze sociale mediakanalen in de gaten voor de officiële aankondiging van de inschrijfdata en verdere details over de juryleden. Wij kijken uit naar alle inzendingen die de rijkdom van het Friese vormgeversklimaat weerspiegelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hannah Stienstra via prijzen@keunstwurk.nl.