11 oktober 2023

Wiebo de Vries nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Keunstwurk

Nieuws
Foto: Omrop Fryslân

Wiebo de Vries is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Keunstwurk. Hij neemt de functie over van RvT-lid Peter van den Broek, die de functie het afgelopen jaar als ad interim heeft vervuld na het vertrek van voorzitter Marga Waanders.

De Vries is ondernemer, adviseur en business coach. Daarnaast was hij twaalf jaar statenlid voor de ChristenUnie in Fryslân, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter. In die functie had kunst en cultuur zijn bijzondere aandacht.

Wiebo: “Niks brengt mensen zo dicht bij elkaar en geeft kleur aan ons leven als kunst en cultuur. Het is de lijm die onze mienskip bijeenhoudt, ons inspireert en ons verrijkt. Keunstwurk zet zich al meer dan 25 jaar in voor kunst en cultuur in Fryslân en daar lever ik graag de komende jaren een bijdrage aan.”

Directeur-bestuurder Douwe Zeldenrust is enthousiast over de benoeming van de nieuwe voorzitter: “Wiebo heeft een zeldzame combinatie van bestuurlijke ervaring, inhoudelijke kennis en verbindende (netwerk)kwaliteiten. Hij kent de wereld van het provinciale cultuurbeleid goed vanuit zijn verleden in de Provinciale Staten en heeft een enorme drive om zich in te zetten voor onze organisatie.”