12 september 2024

Namen ontwerpteam 'Voorbij de 4e Wand' bekend

Jongeren Amateurkunst Kunstenaars & Makers Nieuws
Ontwerpteam Leeuwarden Ontwerpteam Leeuwarden - pilotregeling Nationaal Akkoord Amateurkunst

Een ontwerpteam van vijf personen gaat samen met Keunstwurk de jongerenproblematiek in de gemeente Leeuwarden onderzoeken. Voorbij de 4e Wand is het project van de Pilot Nationaal Akkoord Amateurkunst.

De vijf personen die in het ontwerpteam zitten zijn:
Anne Brouwer | Ontwerper/ programmamaker
Daniel Tuem | Organisator maatschappelijke projecten
Wietske Lycklama à Nijeholt | Beeldend Kunstenaar
Koen Schipper | Bedenker van Mooie Dingen Makers
Afrida Adema | Fotograaf

Dit team gaat met Keunstwurk aan de slag met drie thema’s die spelen in de gemeente Leeuwarden. Te weten: jeugdproblematiek (eenzaamheid, individualisering, kansengelijkheid), inclusie en amateurkunst-beoefening van de toekomst

We gaan op zoek naar trends in de gemeente, wat speelt er? Wat wordt er al gedaan met deze onderwerpen? Wat is het beleid van de gemeente? Hoe kunnen we hier gezamenlijk in optrekken? En hoe ziet de toekomst er uit van de amateurkunst met betrekking tot jongeren? We dagen de ontwerpers uit om zo vrij mogelijk en conceptueel plannen uit te werken.  

Onderzoeksvraag

Tijdens de eerste ontwerpsessie bespraken we de onderzoeksvraag: Hoe ziet de toekomst van de vereniging eruit, vooral in relatie tot jongeren? De sfeer was open en inspirerend, met een levendige discussie die leidde tot pitches aan een panel. Wordt vervolgd.

Over de pilotregeling amateurkunst

Keunstwurk heeft extra financiering gekregen om projecten uit te voeren voor het amateurkunstveld in vanuit de regeling Pilot Nationaal Akkoord Amateurkunst. Hierdoor krijgt Keunstwurk de mogelijkheid om extra focus te leggen op vier gemeentes in Fryslân. De vier gemeentes betreffen: Leeuwarden, Smallingerland, Ooststellingwerf en Waadhoeke. We gaan met verschillende methodes aan de slag om te testen wat het beste werkt voor het amateurkunstveld. Lees hier welke methodes dat zijn.

Heb je vragen?

Neem contact op met: