Module regie | Basis acteren van een personage

Amateurkunst Theater Cursus
Datum Dinsdag 3, 10, 17, 24 oktober 2023
Tijd 19.30 tot 22.00
Locatie Keunstwurk | Snekertrekweg 1, 8912 AA in Leeuwarden
Voor wie Geïnteresseerden in regie
Prijs € 120.00

De module regie | Basis acteren van een personage speelt in op het personage-onderzoek. Hoe bouw je een personage? Hoe breng je het tot leven en zorg je dat het personage een karakter krijgt? En hoe laat je het een interessante scène spelen?

  • In les één zoek en vind je een personage, geef je er een naam en een karakter aan.
  • Vervolgens spelen we in les twee in op hoe het personage bijvoorbeeld in het leven staat, wat zijn/haar dagelijks leven is en zijn/haar interesses en hobby’s. In les twee stellen we ook de vraag: wat zou een dagelijks ritueel kunnen zijn van het personage en hoe maak je dat interessant voor het publiek om naar te kijken?
  • In les drie word je gekoppeld aan een andere deelnemer en gaan jullie elkaar regisseren. De opdracht hierbij is het maken van een scène van een privémoment van het personage. De uitdaging voor de speler is om het personage zo ‘echt’ mogelijk tot leven te wekken en voor de regisseur om er een heldere, spannende scène van te maken.
  • In les vier wordt elke scène door de groep bekeken en wordt er op gereflecteerd.

De module wordt afgesloten met het uitreiken van je bewijs van deelname.

Docent

Janneke de Haan is artistiek leider en regisseur. Je kent haar misschien wel van de projecten van Haring & Hummus, waarmee ze community-art maakte met nieuwkomers en hun Nederlandse buren. Of bijvoorbeeld van Molke 2.0, waarmee ze met theater de kloof tussen boeren en burgers onderzocht. Een onderdeel van Molke 2.0 is de kleutermeedansvoorstelling de Molkwei, die ze samen met Willy van Assen maakte en die na honderden keren nog steeds voor kleuters speelt. Hiernaast werkt Janneke als freelancer bij Tryater, waar ze bijvoorbeeld eind vorig jaar de voorstelling Sintgelok regisseerde.

Janneke heeft een tijd buiten Friesland gestudeerd en gewerkt, zo deed ze de regieopleiding aan de Amsterdamse School voor de Kunsten, maar kwam een aantal jaar geleden weer terug naar haar ‘heitelân’. 

Praktische informatie

Docent Janneke de Haan
Data dinsdag 3, 10, 17 en 24 oktober 2023
Tijd van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Taal Frysk en Nederlands
Tijdsinvestering in totaal 5 dagdelen
Aanmelden Wil je deze module volgen? Neem dan contact op met Luuk Eisema via l.eisema@keunstwurk.nl

Opleiding regisseur in amateurtheater
Deze module is onderdeel van de 3-jarige opleiding regisseur in amateurtheater. Nieuwsgierig naar het totaalpakket? Lees meer over de opleiding regisseur in amateurtheater.

Interesse?

Neem contact op met: