Ideeënfabriek met Tinkebell

Educatie VO Kunstvak Workshop
Datum donderdag 12 september 2024
Tijd 15.30 - 18.30 uur
Locatie De Kanselarij, Turfmarkt 11 Leeuwarden
Voor wie kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs (willen) werken
Prijs Gratis

Donderdag 12 september is kunstenaar TINKEBELL te gast tijdens de Ideeënfabriek. Samen met de deelnemers onderzoekt ze het thema authenticiteit en integriteit. Hoe blijf je als kunstenaar of docent binnen het (onderwijs)systeem trouw aan je overtuigingen? Hoe kun je kunstonderwijs inzetten om (onderwijs)systemen te bevragen? En wat hebben jij en je leerlingen nodig om, met het oog op burgerschapsvorming, zelf keuzes te kunnen maken? Dit alles vanuit een open en nieuwsgierige houding om tot vernieuwde inzichten en mogelijke oplossingen te komen.

TINKEBELL
Met haar sterk politiek en maatschappelijk geëngageerde werk zoekt TINKEBELL de grenzen op en stelt ze zaken ter discussie. Op een geheel eigen en activistische wijze probeert ze de wereld te verbeteren. Volgens Tinkebell bestaat er geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme. Ze is extreem nieuwsgierig naar alles wat ze op haar levenspad tegenkomt en dat wat onderdeel kan worden van haar verhaal. Het verhaal over onrecht, blinde vlekken in het systeem en in de maatschappij.

TINKEBELL is een geboren communicatie expert, lobbyist, strateeg en verhalenverteller die zich zowel in de kunstwereld, op elk willekeurig podium, als in de kamer in Den Haag als een vis in het water voelt.
Mede door de ongebruikelijke benadering van situaties heeft ze altijd een ander verhaal te vertellen. En die verhalen komen binnen. Wie TINKEBELL uitnodigt weet nooit van tevoren wat hij of zij krijgt. Middels anekdotes en scherpe analyses stelt ze haar publiek op scherp. ‘Out of the box’ denken is al jaren hip and happening, maar TINKEBELL heeft het uitgevonden. En ze kan je exact vertellen hoe dat werkt.


De Ideeënfabriek is een werksessie met een inspirerende gast, waarbij je je verdiept in een actueel thema en waar je samen met vakgenoten kennis en inspiratie uitwisselt. Het is interessant voor kunstvakdocenten en kunstenaars en makers die in het onderwijs (willen) werken.
Meer over De Ideeënfabriek lees je hier.

Foto: Bente Maria Hilkens.

Meer weten?

Heleen van der Peet h.vanderpeet@keunstwurk.nl