Kânseboerd

Amateurkunst Muziek Dans Theater Zang
[Video: Another Motion]

Kânseboard is een spel waarmee je in één avond inzicht krijg in de kwaliteiten van en kansen voor je vereniging. Het is een variant op ganzenbord met vragen over het verenigingsleven. Een speelse manier om elkaar eens aan de tand te voelen.

Doel van het spel
Ontdek wat echt belangrijk is voor je vereniging door samen belangrijke onderwerpen te bespreken aan de hand van vier thema’s in het spel: kunst, organisatie, mienskip en taal. Het draait niet om wie als eerste finisht, maar om de reis zelf.

Sessie met spelleider
Geen zorgen, je staat er niet alleen voor: een getrainde Keunstwurker begeleidt het spel én faciliteert het gesprek achteraf, hierna kunnen jullie zelf met vernieuwde inzichten aan de slag. Het spel is gratis en je mag het na afloop houden. En willen jullie nog even doorpraten met onze Cultuurverbinders? Dat kan natuurlijk ook!

Verenigingen/organisaties buiten Fryslân
Bovenstaande geldt voor verenigingen in Fryslân. Voor verenigingen buiten Fryslân die belangstelling hebben in Kânseboerd, stuur een email naar amateurkunst@keunstwurk.nl. Wij gaan dan kijken wat lokaal de mogelijkheden zijn.

Speelafspraak Kânseboerd

Komt uw verenigingen van buiten Fryslân en hebt u belangstelling voor het Kânseboerd? Stuur dan een mail naar: amateurkunst@keunstwurk.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kânseboerd is ontwikkeld in het kader van het Europese onderzoeksproject Re-voicing Cultural Landscapes. Met dank aan Kunst en Educatie, NHL Stenden Hogeschool.

“Ut it ûndersyk blykt dat amateurkeunstferieningen in wichtige rol spylje foar de Fryske taal en kultuer en ek foar in aktyf doarpslibben. Se binne har lykwols net altyd bewust fan har wearde en rjochtsje har benammen op it organisearjen fan optredens en aktiviteiten. Fandêr dat it Kânseboerd oandacht freget foar útdagingen en kânsen, ek foar de wat langere termyn. Troch it yn in (live) spulfoarm te dwaan wurdt it in iepen petear dêr’t elk syn of har ideeën kwyt kin en (nije) strategyske doelen ta stân komme kinne.” – Hoofd onderzoeker Dr. Antine Zijlstra

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met: