Verenigingsscan

Amateurkunst Muziek Dans Theater Zang

Hoe staat jouw vereniging er voor? Loopt alles op rolletjes of hebben jullie wensen voor de toekomst? Met de Verenigingsscan van Keunstwurk krijg je inzicht in je vereniging. Je brengt jullie ontwikkeling in kaart en zet doelen om in concrete plannen. Meld je nu aan voor een van de Moetingsjûnen waarin we samen kijken naar de toekomst van jouw vereniging!

Zou je andere doelgroepen willen bereiken? Samen willen werken met een andere vereniging? Willen jullie beter zichtbaar worden in de regio of de vereniging juist meer verbinden met activiteiten in je eigen wijk of dorp? Breng jou ontwikkelingsdoelen in kaart met De Verenigingsscan van Keunstwurk.

De Verenigingsscan is een online instrument om verenigingen in Friesland te ondersteunen in hun ontwikkeling. Zodat verenigingen, als ze dat willen, organisatorisch en artistiek kunnen groeien. Samen zorgen we ervoor dat de amateurkunsten in Friesland bloeiend blijven.

Hoe werkt het?

De Verenigingsscan is een online dashboard. Bij aanmelding krijg je hiervoor een eigen account. Met dit account kun je overal inloggen en de gegevens van je vereniging bijwerken. De Verenigingsscan bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Gegevens organisatie: hier vul je eenmalig praktische gegevens in van je vereniging/stichting
  • Jaarcijfers: hier hou je jaarlijks de ontwikkeling van je vereniging/stichting bij. In een rapportage worden de jaarcijfers automatisch in beeld gebracht.
  • Projecten: hierin zet je je ontwikkelingsdoel om in een concreet plan, waarbij je eerst de verwachtingen en later de opbrengsten vastlegt.

De Moetingsjûn

Je kunt De Verenigingsscan zelfstandig invullen met gebruik van de handleiding, maar je kunt je ook aanmelden voor een van de Moetingsjûnen. Daarin komen verenigingen van verschillende disciplines bij elkaar om ter plekke de scan in te vullen, maar gaan we ook door middel van leuke werkvormen met elkaar in gesprek over de toekomst van je vereniging. Zo kun je als verenigingen van elkaar leren en elkaar verder helpen.

Bovendien zijn de Cultuurverbinders van Keunstwurk aanwezig om jouw te helpen. Zij gaan graag met je in gesprek om samen te kijken hoe je jullie ontwikkelingsdoelen om kunt zetten naar een concreet plan. Zij kunnen jouw vereniging ook adviseren bij de verdere uitvoering van jullie plannen. Je kunt op de Moetingsjûn een afspraak maken of contact zoeken via onze cultuurverbinders (zie gegevens onderaan deze pagina).

  • Kijk voor de planning van – en aanmelden voor de Moetingsjûnen in onze agenda.

Demonstratievideo

Heb je al toegang tot de verenigingsscan? Bekijk dan onze demonstratievideo om je alvast op weg te helpen.

Cultuurverbinders

Dit zijn onze cultuurverbinders amateurkunst

Contact

Vragen? Neem contact op met: