Veelgestelde vragen

6

Wanneer is de volgende netwerkborrel?

Elk jaar organiseert het Steunpunt Beeldende Kunst vier netwerkborrels voor Friese kunstenaars, makers en kunstprofessionals.

De volgende borrel is 24 mei bij Het Lage Noorden in Marrum.
Voor meer informatie klik hier

Klik hier voor een terugblik op de borrel in februari.

Hoe kan ik mijn zichtbaarheid vergroten?

Om je zichtbaarheid te vergroten kun je een profiel aanmaken in onze database.
Ga naar mijnkeunstwurk en maak je profiel zo volledig mogelijk!

Wat is de kunstenaarsmindset

De kunstenaarsmindset is een concept bedacht door Merlijn Twaalfhoven. Hij omschrijft het als een open houding, die ons helpt de wereld onbevangen, speels, onderzoekend en scheppend tegemoet te treden. De mindset bestaat uit vier stappen: anders kijken, durven voelen, helder denken en gewoon gaan maken. Het is geen optelsom, maar een proces.
Educatiemaker en adviseur Anne Graswinckel licht toe: ‘Wat een kunstenaar doet is voornamelijk veel vragen stellen, naar die vragen en de wereld kijken en bedenken wat dat met hem doet, daar dan wat langer over nadenken en dan iets gaan maken.’
Bij Keunstwurk is de kunstenaarsmindset verweven in de werkwijze, de trainingen en de producten. Anne heeft samen met Jelle F. Post de mindset ‘praktisch’ gemaakt in De Verdwaalatlas, een DIY boek vol nieuwsgierig makende onderzoeksvragen en inspiratie over duurzaamheid in je eigen omgeving.

Welke fondsen en subsidieregelingen zijn er voor kunstenaars en makers?  

Op de website van Keunstwurk vind je een overzicht van fondsen en subsidies, waarbij je kunt selecteren op discipline, doelgroep en regio.
Klik hier voor het overzicht en maak je eigen selectie!

Ik zoek inspiratie voor in de les

Je vindt op onze website inspiratie voor in de les, verdeeld over onderwijsniveau’s PO, VO, MBO, HBO en voor kunstvakdocenten. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een Ideeënfabriek, het Cultuureducatiefestival bezoeken of zelf aan de slag met het boek Verdwalen in verhalen.
Als je de cultuureducatie op jouw school wilt verdiepen, neem dan contact op met de cultuurverbinder in jouw regio. Die ontwikkelt samen met jou een educatietraject passend bij jouw school.

Wat doet de cultuurverbinder

Cultuurverbinders verbinden de (onderwijs)vraag van de school met kunst en cultuur. Dit doen ze samen met kunstencentra, kunstenaars en culturele initiatieven in de omgeving. De cultuurverbinders inspireren, begeleiden, luisteren en dagen de school uit om (meer) plezier, kwaliteit en vernieuwing te brengen in cultuureducatie.
De cultuurverbinders zijn verdeeld over zes regio’s.
Hier zie je welke cultuurverbinder in jouw regio werkt.