Wietske Lycklama à Nijeholt

schilderkunst, installatiekunst, tekenen, textiel, beeldhouwkunst

Samenvatting

 

Lycklama à Nijeholt’s roots liggen op het platteland rondom Sneek, een open gebied dat een bron van inspiratie vormt voor haar als kunstenaar. Haar werk weerspiegelt een gevoel voor weidse schoonheid en natuurlijke eenvoud, zichtbaar zowel in haar schilderijen als in haar beelden voor de publieke ruimte.

Verbeelding in levendige hedendaagse schilderkunst
Haar schilderstijl is als een reis door verschillende lagen van verbeelding. Als kunstenaar zoekt ze naar de diepere betekenissen en essentie die schuil gaan  achter haar figuratieve (zelf)portretten van mensen, dieren en alledaagse voorwerpen. Elk schilderij vertelt daarmee een eigen verhaal. Wanneer een beeld haar aankijkt en raakt, voelt het alsof alles op zijn plek valt en het klaar is om de wereld in te gaan.

Als kijker ervaar je in haar kunstwerken een viering van het menselijk bestaan, een ode aan onze kwetsbaarheid, maar ook aan onze kracht en hoop.

Betekenisvolle kunst en diversiteit in materialen
Lycklama à Nijeholt streeft ernaar om betekenisvolle kunst te creëren, met de overtuiging dat kunst herkenning, hoop, kracht en puur kijkplezier kan bieden. Ze werkt graag met diverse media variërend van olieverfschilderijen tot textielkunst en grote objecten voor kunstprojecten.

Impressies

Titel: Shy
Jaar: Olieverfschilderij
Afmetingen: 40 x 60 cm
Titel: Wolf
Jaar: Olieverfschilderij
Afmetingen: 86 x 46 cm
Titel: Try to say
Jaar: Olieverfschilderij
Afmetingen: 100 x 125 cm
Titel: Smerige eend
Jaar: Olieverfschilderij
Afmetingen: 30 x 30 cm
Titel: Uilskuiken
Jaar: Olieverfschilderij
Afmetingen: 125 x 100 cm
Titel: Amazonepaard
Jaar: 2018
Afmetingen: 2 meter hoog
Titel: Vrouw van Balzac
Afmetingen: 20 x 30 x 50 cm