Wietske Lycklama à Nijeholt

Ontwerper openbare ruimte, Ruimtelijk ontwerper, Monumentaal ontwerper, Interactief ontwerper

Samenvatting

Lycklama à Nijeholt’s roots liggen op het platteland rondom Sneek, een open gebied dat een bron van inspiratie vormt voor haar als kunstenaar. Haar werk weerspiegelt een gevoel voor weidse schoonheid en natuurlijke eenvoud, zichtbaar zowel in haar schilderijen als in haar beelden voor de publieke ruimte.

Verbondenheid kunst in de openbare ruimte
Als ruimtelijk ontwerper in de openbare ruimte, initieert Lycklama à Nijeholt zelf projecten of werkt ze in opdracht aan toegankelijke kunstwerken die vergeten geschiedenissen weer tot leven brengen. Ze verzamelt anekdotes, persoonlijke geschiedenissen en kennis om de identiteit van een plek te belichten.

Deze unieke verhalen vormen de kern van haar werkwijze en dienen als inspiratie voor het concept en ontwerp van haar kunstwerken. Ze geloofd dat door aandacht en respect voor het verleden te tonen, kunstwerken meer diepgang en draagvlak krijgen, waardoor ze een positieve impuls geven aan de leefbaarheid en beleving van de publieke ruimte.

Ondersteuning bij initiatieven
Als artistiek leider van kunstprojecten werkt Lycklama à Nijeholt nauw samen met initiatiefnemers, dorpsbelangen, stichtingen en wijkpanels om het ontwerp naar een hoger niveau te tillen. Om in samenspraak met betrokkenen een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

Impressies

Titel: Uitbreiding begraafplaats Langezwaag met urnenmuren, urnengraven en strooiveldje.
Jaar: 2021
Titel: Kunstinstallatie 'Ik ben het beu' van balen textiel.
Jaar: 2021
Titel: Kunstinstallatie replicakerk 'Haren in de Wind'.
Jaar: 2018
Titel: Kunstbeeld van cortenstaal 'De Boom van Langezwaag'.
Jaar: 2016
Titel: Streekproduct Beestachtige Schat'.
Jaar: 2016