13 november 2023

Strooien met talenten bij de Green Art Challenge

Educatie MBO Nieuws Verhalen

Met de Green Art Challenge is afgelopen zomer het talentgedreven werken geïntroduceerd op het Aeres VMBO in Heerenveen. We hebben samen met de docenten deze manier van kijken naar talent onderzocht en gekeken hoe het ingezet kan worden op de school. Met als resultaat de Green Art Challenge! Door de leerlingen gedurende twee dagen voor grote uitdagingen te zetten worden ze aangezet om hun talenten te gebruiken.

‘Juist op zo’n dag als vandaag kunnen we strooien met talenten en kinderen laten zien waar ze goed in zijn. Dat is eigenlijk het mooiste van vandaag: de onverwachte dingen die de kinderen hier doen.’ – René Adema teamleider van het Aeres College over de challenge-dag.

Voldoening
Het project startte begin dit jaar met een cursus Talentgedreven werken van Luk Dewulf en Els Pronk. Bij talentgedreven werken draait het niet om het uitblinken of ergens het beste in te zijn, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt. De docenten zijn getraind om deze specifieke talenten bij de leerlingen te herkennen en te benoemen. Vervolgens hebben we samen met de docenten tijdens verschillende sessies toegewerkt naar de Green Art Challenge op 4 en 6 juli.

In de video zie je hoe de docenten en leerlingen het hebben ervaren en wat er allemaal in gang is gezet.

Meer weten?