Ideeënfabriek: Cultuurbouwstenen en vakoverstijgend onderwijs

Educatie Kunstvak Workshop
Datum woensdag 29 mei 2024
Tijd 15.00 - 17.30 uur
Locatie De Colle, Gerrit Bleekerstraat 3 Kollum
Voor wie kunstvakdocenten, kunstenaars en makers
Prijs Gratis

Wat hebben een gevlochten mand uit Suriname, een liedje uit China, street dancing en de tafel van zeven gemeen? Ze maken allemaal gebruik van patronen. Naast patronen zijn er nog zeven fundamentele begrippen die door alle culturen in alle tijden zijn gebruikt om tot ontwikkeling te komen: tijd en ruimte, emotie, meten, ordenen, zijn, symmetrie, niets. Wolf Brinkman noemt ze Cultuurbouwstenen.

Tijdens deze Ideeënfabriek vertelt hij hoe ze verankerd zijn in het onderwijs, en in cultuurvakken. De overeenkomsten tussen cultuurvakken en het curriculum zijn eindeloos als je maar weet waar je moet kijken. In de aansluitende workshop onderzoek je samen de verbindende eigenschap van de cultuurbouwstenen.

Wolf Brinkman
Wolf Brinkman opereert op het snijvlak van kunst, cultuur en onderwijs. Hij is beeldend kunstenaar, ontwikkelt educatieprogramma’s voor musea en scholen en traint o.a. leerkrachten en kunstvakdocenten. Ook verzorgt hij gastlessen over de verbinding tussen cultuurvakken en het curriculum en vakoverstijgend onderwijs.

Ideeënfabriek
De Ideeënfabriek is een werksessie waar je samen met andere kunstvakdocenten, kunstenaars en makers kennis en inspiratie uitwisselt en verdiept. In 2024 organiseren we meerdere Ideeënfabrieken met elke keer een andere inspirerende en deskundige gast. Via deze link zie je de gehele reeks.

Voor wie?
De werksessie is interessant voor kunstvakdocenten en voor kunstenaars en makers die in het onderwijs willen werken.

Partner
Deze Ideeënfabriek wordt georganiseerd door Keunstwurk en schoolbestuur Arlanta.

Meer weten?

Heleen van der Peet h.vanderpeet@keunstwurk.nl