Kansen voor talent

 

 

fulkaan biedt nieuwe kansen voor jonge Friese musici. Doel is om talent te stimuleren en te ontwikkelen. Dat gebeurt met verschillende projecten op allerlei gebieden. In een periode van een aantal weken of maanden wordt er een orkest of atelier/ensemble samengesteld, dat onder leiding van een gastdirigent of diverse inspirerende muzikanten iets moois gaat neerzetten. De periode wordt afgesloten met één of meerdere concerten of een optreden op een Fries muziekfestival. Met fulkaan wil Keunstwurk jonge musici op elk niveau kansen geven om muziektalent op een nieuwe manier verder te ontplooien!

FULKAAN SIMMER AKADEMY 2017

De fulkaan simmer akademy 2017 is van 28 augustus t/m 2 september in De Lawei te Drachten.

Meer informatie en aanmelden fulkaan simmer akademy 2017

Dagverslag maandag 28 augustus 2017

dagverslag dinsdag 29 augustus 2017

dagverslag donderdag 31 augustus 2017

dagverslag vrijdag 1 september 2017

programma fulkaan carrousel 2 september 2017

dagverslag zaterdag 2 september 2017

 

Route 'De Klank fan Fryslân'& 'De Slach fan Fryslân' 2017

De route van ‘De Klank fan Fryslân’ begint bij de federatieve solistenconcoursen en eindigt met de Nederlandse Kampioenschappen.
De federatieve concoursen vinden plaats in de periode 28 januari t/m 8 april 2017.

Deelnemers aan de federatieve solistenconcoursen kunnen een silvercard bemachtigen. Hiermee hebben zij toegang tot de ‘fulkaanCLASS’ (24 t/m 26 april 2017) en ‘De Klank fan Fryslân’ (blazers) of ‘De Slach fan Fryslân’ (slagwerkers) op 27 mei 2017 in De Lawei te Drachten.

Tijdens de 'De Klank fan Fryslân' & 'De Slach fan Fryslân' worden goldcards uitgedeeld, die recht geven op deelname aan de fulkaan simmer akademy van 28 augustus t/m
2 september 2017, eveneens in De Lawei.

Meer informatie

 

fulkaan simmer akademy 2016

JEUGDORKESTENFESTIVAL
Jeugdorkestenfestivalprijs 2015 is in 2016 een project van fulkaan: 

JOF-Prijs 2015, fulkaan-project 2016


BIRDS EN BROKEN BRASS

2 unieke concerten samen met Sytze Pruiksma en BROKEN BRASS!

Doe mee en laat je inspireren door Sytze Pruiksma en het Broken Brass Ensemble tijdens twee unieke concerten met meer dan 150 muzikanten! en jullie (de jeugd) staat centraal. Het eerste concert vindt plaats op 2 juli  tijdens het cultuurweekend in Beetsterzwaag en het tweede concert is op 15 juni, de opening van WELCOME TO THE VILLAGE - het muziek festival van Fryslân!!!!Meer informatie

 

Route ‘De Klank fan Fryslân’ & 'De Slach fan Fryslân' 2016

De route van ‘De Klank fan Fryslân’ & 'De Slach fan Fryslân'begint bij de federatieve solistenconcoursen.
Deze vinden plaats in de periode 30 januari t/m 16 april 2016.

Deelnemers aan de federatieve solistenconcoursen kunnen een silvercard bemachtigen.
Hiermee hebben zij toegang tot de ‘fulkaanCLASS’ en ‘De Klank fan Fryslân’ (blazers) of ‘De Slach fan Fryslân’ (slagwerkers).

Slagwerkers die meedoen met de eerste editie van de Slach fan Fryslân ontvangen een Silvercard en mogen meedoen aan de fulkaanCLASS.  

Winnaars en/of andere muzikanten die een silvercard hebben bemachtigd, kunnen gratis meedoen aan het provinciale solistenconcours ‘De Klank fan Fryslân’ of ‘De Slach fan Fryslân’. Let op: ze moeten zich wel zelf aanmelden!

fulkaan simmer akademy
Deelnemers aan 'De Slach fan Fryslân' en 'De Klank fan Fryslân' kunnen een goldcard verdienen, waarmee ze mee kunnen doen aan de fulkaan simmer akademy van 22 t/m 28 augustus in De Lawei te Drachten.


Activiteiten in het kader van fulkaan zijn bestemd voor talentvolle muzikanten in de leeftijdscategorie ± 12 tot 25 jaar. Aan deelname aan fulkaanactiviteiten zijn kosten verbonden.

Meer informatie fulkaan simmer akademy 2016

 

 

 

Hieronder vindt u informatie vinden over de fulkaanprojecten dit in de jaren 2014 en 2015 hebben plaatsgevonden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johannes Terpstra, adviseur muziek Keunstwurk door te bellen: 058- 234 3434 of te mailen: johannes.terpstra@keunstwurk.nl